Kommunikatör

Projektengagemang, i dagligt tal PE, är ett av de snabbast växande börsnoterade företagen i samhällsbyggnadsbranschen och nu utökar vi vår informationsavdelning med ytterligare en kommunikatör. Brinner du för PR och värdeskapande kommunikation? Växer du med ansvar och gillar när det händer saker? Då ska du söka till rollen som kommunikatör hos oss!

Om tjänsten
Du kommer att arbeta med PEs interna och externa kommunikation genom text, bild och i viss mån även film. Genom nätverkande både internt och externt kommer du att jobba proaktivt med att skapa innehåll som framgångsrikt bygger varumärket och kommunicerar PEs olika projekt. Det innebär att du kommer skriva och producera allt ifrån pressmeddelanden, intervjuer, artiklar och reportage till filmer, bilder och nyhetsbrev.

Som kommunikatör på PE kommer du arbeta nära PR- & Pressansvarig, som också är din närmsta chef, och du kommer också att vara en del av PEs marknadsfunktion. Tillsammans med PR- & Pressansvarig deltar du i det dagliga PR- och pressarbetet och agerar även beställare gentemot PEs kommunikationsbyrå. Du analyserar, planerar, verkställer och följer också upp samtliga kommunikationsinsatser på PEs webbplats, intranät och i sociala kanaler.

Du har förståelse för hur olika kanaler samverkar och vet hur man skapar publicitet som bidrar till att nå övergripande verksamhetsmål. Du kommer också att stötta verksamheten med såväl strategiska som taktiska och operativa aktiviteter för att hjälpa dina kollegor att nå sina mål. För rätt person kommer det finnas stora möjligheter till utveckling och egna ansvarsområden.

Du som söker
Dina kvalifikationer:

 • Minst ett års relevant arbetslivserfarenhet men inte mer än fem.
 • Erfarenhet av arbete på PR-byrå är meriterande.
 • Relevant kommunikatörsutbildning eller motsvarande erfarenhet. 
 • Mycket god skribent och stilist. Du kan skriva och bearbeta texter med hänsyn till olika målgrupper.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.
 • Vana av att arbeta med bildhantering, gärna i Photoshop.
 • Intresse för samhällsbyggnadsfrågor. 

Dina egenskaper:

 • Självgående, strukturerad, nyfiken och kreativ.
 • Engagerad i samhällsbyggnadsfrågor.
 • Kommunicerar tydligt och förtroendegivande med ett målgruppsanpassat förhållningssätt.
 • Förmåga att arbeta effektivt både självständigt och i grupp.
 • Noggrann och van att leverera i enlighet med tidplan och budget.

Välkommen med din ansökan
Tjänsten är på heltid och som anställd på Projektengagemang omfattas du av kollektivavtalet tecknat mellan Almega tjänsteförbunden STD och Unionen/Sveriges ingenjörer/Sveriges arkitekter. Arbetsplatsen är på något av koncernens kontor i Stockholm men främst på huvudkontoret i Liljeholmen. Tjänsten kan komma att kräva resor till PEs olika kontor. Ansök via formuläret nedan. Sista ansökningsdag är 19 oktober 2018. 

Vid frågor: Mejla Arvid Linder, PR- & Pressansvarig, på arvid.linder@pe.se 
 

Ansökan

Ladda upp CV (Word eller PDF)

Ladda upp personligt brev (Word eller PDF)